De klassiske kampkunst fra ryukyuøerne består af Toshu-jutsu, teknikker med tom hånd, og emono-jutsu, teknikker med våben. Det førstnævnte benævnes karate og det andt benævnes Ryukyu Kobujutsu.

 

 

 

 

 

 

Inoue sensei blev tildelt Menkyo Kaiden den 1 august 1969 dvs på japansk: 44 året af Showa

De fleste kata, som trænes i dag er en arv fra mestre, der levede for 200 - 400 år siden. Kobujutsu havde sin glansperiode i 1600, 1700 og 1800 tallet, hvor det var mestre som Soeishi, Sakugawa og Chatanyara, der levede.

Ryukyu Kobujutsu gennemgik aldrig samme rennæsence som karate gjorde, da denne introduceredes på den Japanske hovedø i begyndelsen af 1900 tallet. Tværtimod var det vældig få personer, der havde kendskab til våbenteknikkerne på dette tidspunkt. For at forhindre at traditionerne skulle dø ud dannede kobujutsu mesteren Shinken Taira i 1935 organisationen Kobujutsu Kenkyu Kai, som efter 5 år ændrede navn til Ryukyu Kobujutsu Hozon Shinko Kai.

Taira sensei traf i 1935 Motokatsu Inoue og kunne dermed sikre sig om en fortsat udvikling af Ryukyu-øernes våbenkunst.Inden  Shinken Taira døde den 3. september 1970 overlod han præsidentskabet til Motokatsu Inoue.

Motokatsu Inoues udvikling indenfor Budo influeredes af mestrene Seiko Fujita(14 stormester af Koga ninja ryu), Yasuhiro Konishi(Shindo Jinen ryu), Gozo Shioda(Aikido) samt Shinken Taira

Motokatsu Inoue sensei vigede en stor del af sit liv for bevaring og udvikling af Ryukyu Kobujutsu. Han skabte en mere pædagogisk måde at tilegne sig Bo-teknikken med 5-5-5, stillinger, forsvar og angreb. Han skrev ialt fem bøger, der beskriver forskellige kihon, kata og kumite til de forskellige våben. 1970 ændredes navnet til ryukyu Kobujutsu Hozon Shinko Kai.

 

Motokatsu Inoue overdragede ved sin død den 1. januar 1993 præsidentskabet for organisationen til sin søn Kisho Inoue.